Billedgalleri 2016

Her uploades løbende fotos fra vores hverdag og arrangementer på DAC.

 

Temauge: Sund mad

I uge 27 afholdte begge gruppe på DAC en temauge, omhandlende sund mad. Vi lærte om, hvor meget sukker er der i en sodavand?, hvilken farve har det sundeste pasta, ris og brød?, hvad kan man hygge sig med i stedet for slik og kage?, hvad er nøglehulds- og fuldkornsmærke, og hvordan ser de ud?

I ugen lavede vi en masse aktiviteter b.la. handle og tage fotos af sunde råvarer, lave mad, plukke jordbær, lave sunde snacks, plancher, kostløb og hertil hørende foredrag. Vi startede og sluttede med en lille test, og herved fandt vi ud af, at borgerne havde tilegnet sig nyttig viden om sund kost i ugens løb.

Fejring af vores nye side by side cykel med el hjælpemotor

Vi har fået en ny side by side cykel med hjælpemotor. Cyklen gør det muligt, at vores kørestolsborgere kan blive liftet over på cyklen, og hermed også opleve den store glæde det er at cykle en tur. Cyklen bliver flittigt brugt.

I foråret have vi nogle temauger, hvor borgerne havde mulighed for at tage cykelkørekort. At få cykelkørekort kævede, at man havde været ude og cykle tre ture. Herudover var der en medalje til alle, der havde ude og cykle uanset antal ture. Vores cykel uger, blev sluttet af med en fest med fine frugtspyd og fejring af hver enkel deltagende borger, som fik overrakt sin medalje/kørekort under klapsalver.

 

Bål i haven

Her kan i følge med i vores kreative bålmad.

Vintønder til udstilling i Randers ugen

Begge grupperne, Kirsebærhaven og Trekløveret har søgt, og fået bevilliget en vintønde hver til dekorering. De dekorerede vintønder udstilles i Randers ugen. 
Processen med at dekorere vintønder har taget ca. 4 uger, hvor mange borger har deltaget med de ressourcer og kreative evner de har. Resultatet af de to tønder er vi stolte af, og vil opfordre alle til at se de udstillet tønder i trykkerikælderen under Randers Amtsavis fra mandag d. 15-8-16 - 21-8-16 fra 12-17. Herefter vil tønderne blive solgt på en auktion.  

 

Vi laver æblemost

I oktober måned lavede vi æblemost ud fra "fra jord til bord" princippet. Der var mange gode arbejdsopgaver for borgerne: vi hentede æbler rundt omkring, vi vaskede æbler, skar dem op, kværnede dem og til sidst pressede vi den lækre æblemost. Fremstilling af æblemost var èn af vores mange temaer i forhold til sundhed på DAC.

 

Bio og spaghetti

Den 26 oktober holdte vi "bio og spaghetti" i kantinen på DAC. Vi mødtes kl. 16.00 til spaghetti og kødsovs, hvorefter vi så "far til fire på japansk". Til filmen fik vi skønne popcorn. Mange nød film og popcorn henslængt i en fatboy eller madras.

Aftenen var arrangeret på tværs af vores organisation, hvilket blandt andet betød, at Bostedet Neptunvej havde lavet en KÆMPE portion lækker kødsovs til aftenen.

Aftenen var en stor succes, mere end 70 deltog. Borgerne efterspørger sådanne arrangementer i fremtiden, hvilket der selvfølgelig vil blive.

 

Sidst i november holdte vi, traditionen tro, vores hyggelige julestue. Juletræet blev tændt, æbleskiver, gløgg og frikadeller med rødkål blev solgt. Herudover var der amerikansk lotteri samt salg af borgeres kreative værker fra hele 2016. Sidst men ikke mindst havde vi en fantastisk julekoncert. Vi takker alle de fremmødte for en hyggelig formiddag.  

 

Hannes 40 års jubilæum

I december fejrede vi, at Hanne Vittrup har arbejdet 40 år i det pædagogiske fag. Mange af årene har Hanne arbejdet som leder. I dag er hun leder for BOAT, som står for Bo- og Aktivitet stederne Randers Syd.  

Hanne havde sin officielle reception på afdeling Neptunvej, men på DAC valgte vi at holde et lille surprise for Hanne. Hanne blev hentet på vores side by side cykel, hvorefter hun fragtede sig selv til DAC.

På DAC stod alle klar med flag og lykønskninger. Herefter holdte vi en fest med frugt, knækbrød og i dagens anledning en kage. Hanne fik overrakt gave og diplom af borgerne, og afsluttede selv med en tale.

 

   

Ansvarlig redaktør
Mette Birkmose Christensen